Julkaistu Minä Olen lehdessä 19.10.2018
Pahoittelut, että lehteen oli päässyt editoimaton kolumni. Tämä oli yksin minun syytäni. Olen tähän boldannut kolumnin virheet ja epälauseet. Ajattelen usein itseäni peilikuvana, joten vasemmasta tuli oikea tuossa editoimattomassa versiossa. :)


Luonnontieteen tutkijat eivät ole vieläkään päässet selvyyteen siitä, miksi naisella on klitoris. Yhtenä selityksenä on esitetty naisen nautinnon heräämistä ja mahdollistamista hedelmöittymistä varten. Tosin klitoriksella ei ole sijaintinsakaan puolesta mitään tekemistä hedelmöittymisen kanssa. Samoin naisen seksuaalisuutta käsittelevissä kirjoituksissa ilmaistaan, että ei tiedetä, miksi klitoriksen vierestä oikealta ylhäältä lähtevä poimu on avain naisen kiihottumiseen. Sekin tiedetään, että kiihottuminen etenee naisella myötäpäivään. Samoin suuntautuu myös naisen alempien chakrojen energiavirta.

Tietoisuus etenee spiraalina ylhäältä alas, eli myötäpäivään. Valon eteneminen on kuvattu täsmälleen samalla tavoin tieteellisesti tutkittuna. Tästä kirjoittaa Drunvalo Melchizedek pyhää geometriaa käsittelevässä modernissa klassikossaan Elämän kukan salaisuus 2. Hän kuvaa myös tapansa mukaan hyvin perusteellisesti sen, kuinka silmässä ja ihmisen genitaaleissa ilmenee sama pyhä geometria. Valo pystyy vastaanottamaan valoa.

Klitoriksessa sijaitsee tarkalleen ottaen yksi chakra, jos ajatellaan 13-chakran järjestelmää. Chakra-välinsä voi mitata omalla henkilökohtaisella piin suhdeluvulla. Mitan saa otettua silmän pupillien välistä tai leuan kärjestä nenänpäähän. Ensimmäinen chakra on juurichakra, joka sijaitsee välilihassa, mittaus aloitetaan siitä. Melchizedek kirjoittaa myös siitä, kuinka chakroista lähtevä energia voidaan myös mitata ja kuvantaa moderneilla laitteilla. Tarkat chakra-kohdat kuvantaessa ovat löytyneet edellä kuvatulla mittaustavalla.

Kundaliinienergian sanotaan nousevan juuri klitoriksen juuresta. Miehellä vastaava paikka on välihassa. Minä uskon tämän kohdan sijaitsevan tarkemmin sanottuna eturauhasessa, koska miehen kiihottuminen lähtee sieltä. Eturauhasneste ei myöskään hedelmöitä. Miehen alimpien chakrojen energiavirta suuntautuu alhaalta ylöspäin, vastapäivään.

Juurichakran kohdalla sjaitsee myös tietoisuuden pääkanavan eli sushumna nadin pää. Sen toinen pää on vasen sierain. Tämä kanava yhdistää kaikki chakrat. Tietoisuuden auetessa voi tuntea tuntemuksia, jossa kokee paineen tunnetta välihassa ja sierainten aukenemista. Tämä on aivan normaalia. Kaikkien nadien auetessa ovat ihmeteot mahdollisia. Tähän saattaa liittyä myös Jeesuksen meren halkaiseminen ja vetten päällä kävely. Myös tavalliset ihmiset ovat kokeneet nadien avautumista. Sitä on seurannut muun muassa täydellinen ajatusten ja menneisyyden lukukyky.

Melchizedekin perusteellista teoriaa lukiessani ymmärsin, että tämä on täysin yhtä sen kanssa, mitä tiedetään naisen sukupuolielinten anatomiasta ja kiihottumisesta. Samassa mieleeni palautui kaikki se upea naisen väkeä koskeva perinne, jota sain ilokseni opiskella yliopistossa. Minua kiehtoi aina Claude Levi-Straussin teoria siitä, kuinka myytit ajattelevat meissä. Se on ihmisyydessä sisäsyntyistä. Menneessä suomalais-karjalaisessa kulttuurissa tuskin tunnettiin veda-kirjallisuutta ja pyhyyden teorioita.

Kundaliinienergialla varoitetaan leikkimästä. Energia ei tosin edes nouse tai pääse virtaamaan vapaasti, mikäli chakroissa on tukoksia. Mitään vaaraa ei siis esimerkiksi tavallisessa seksissä ole. Suurin osa harrastaa seksiä vain sukuelinchakroillaan. Tietoisuuden kohottaminen ei ole koskaan pelkästään fyysistä, eikä siihen ole vain yhtä tietä. Joogatraditiot näkevät chakrat pääosin seitsemän chakran järjestelminä ja vain energiana, joka on siellä ja täällä, jos kuvittelet sen olevan. Edellä kuvatun valossa olen itse päätynyt siihen näkemykseen, että sukupuolielinten tarkoitus on hedelmöittymisen lisäksi sisäisen valomme löytäminen, eli ylösnousemus.