”Taitava valmentaja ohjaa aina asiakkaan identiteettiprosessia.”  

Katja Bloigu, FM (1973)
Yhteiskunnallinen kulttuurintutkija, valmentaja 


- Arvot; ihmisten kunnioitus, diversiteetti, tieto 
- MBTI; ENFJ, työidentiteetti; vaikuttaja, valmentaja 
- Vahvuudet; ihmisten kohtaaminen, yhteiskuntatietoisuus 
- Taidot; ratkaisukeskeisyys, positiivinen psykologia

Kasvoin Pohjois-Karjalassa, monenlaisten kylähullujen ympäröimänä. Luonto on ollut minulle lapsesta asti tärkeä arvo. Teatterin ohella harrastin mm. puussa laulua ja ajattelua. Jo teini-ikäisenä toimin lasten teatterikerhon ohjaajana. En syntynyt onnekkaisiin olosuhteisiin ja olen kokenut kaikenlaista. Ei ole sellaista asiaa, jota asiakastyössä säikähtäisin. Oma elämäni ja mahdolliset saavutukseni ovat olleet henkilökohtaisen taistelun tulos.

Olen kokenut diskriminaatiota erilaisuudestani johtuen ja siksi diversiteetti on piirretty perusminääni. En hyväksy eriarvoisuutta ja sitä on meidänkin yhteiskunta väärällään. Mitä ikinä olen tehnyt, olen taistellut aina oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Minulla on ihmisiä voimauttava vaikutus. MBTI-persoonatyyppini mukaan mm. vaikutuspiirissäni olevat ihmiset lopettavat päihteidenkäytön ja näin on myös tapahtunut.

Lapsena lempiohjelmani oli Ajankohtainen kakkonen. Olen aina ollut yhteiskunnallisesti orientoitunut. Tulevaisuuden visiosssani toimin ihmisyyden puolesta yhteiskunnallisesti merkittävissä tehtävissä.

Pidän omaehtoisesta elämästäni, jossa luen, neulon, liikun luonnossa, käyn joogassa ja katselen puita ja kuuntelen joen virtaa. Perheettömyys on minulle tietoinen ratkaisu. Kaikille lapsille pitää kuitenkin hymyillä, samoin koirille. Kaikkia ihmisiä pitää rakastaa.